τι να δείτε στην εύβοια | Avantis Suites Hotel

Εκδρομές

Το Avantis Suites Hotel και γενικότερα η πόλη της Ερέτριας βρίσκονται χωροταξικά στο κέντρο του νησιού της Εύβοιας και κατά συνέπεια ο επισκέπτης ο οποίος διαμένει στο σημείο αυτό, μπορεί να πραγματοποιήσει αρκετές μονοήμερες εκδρομές στην νησί.

Καθώς βρίσκεστε στο νησί αξίζει να επισκεφθείτε τους παρακάτω προορισμούς:

Στενή

Στους πρόποδες του μεγαλύτερου βουνού της Κεντρικής Εύβοιας, της Δίρφυς, βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά θέρετρα (και όχι μόνο), η Στενή. Φτάνοντας στο χωριό της Στενής, η μυρωδιά του δάσους και ο ήχος των τρεχούμενων νερών κερδίζουν εύκολα τις πρώτες εντυπώσεις. Ιδανικός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή αφού μπορείτε να κάνετε αρκετές δραστηριότητες, όπως:

– Να επισκεφθείτε τους καταρράκτες στην Αγία Κυριακή (5 λεπτά από το χωριό)
– Να κάνετε πεζοπορία στο δάσος
– Διάλειμμα για φαγητό και γλυκό στην γραφική πλατεία του χωριού

* Η συνολική απόσταση από το ξενοδοχείο μας είναι 28,8Km

Αιδηψός – Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος

Η πόλη της Αιδηψού βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια και είναι μια από τις 80 ιαματικές πηγές που υπάρχουν σ’ όλη την χώρα. Τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες και είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια, με ιστορία μεγαλύτερη των 20.000 ετών

Ειδικοί επιστήμονες και γιατροί προτείνουν τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού για έναν πολύ μεγάλο αριθμό παθήσεων.

Στον δρόμο για την Αιδηψό αξίζει να κάνει κανείς μια στάση στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπη Ευβοίας.

* Η συνολική απόσταση από το ξενοδοχείο μας είναι 130Km, ενώ μόνο για την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου είναι 69Km

Κύμη

Κατευθυνόμενοι προς τα νότια συναντάμε την Κύμη, κωμόπολη και λιμάνι του νομού Ευβοίας.

Η Κύμη ή αλλιώς και «Μπαλκόνι του Αιγαίου» έχει ένα ξεχωριστό αρχιτεκτονικό ύφος με πετρόχτιστα σπίτια τα οποία παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, διατηρώντας την μοναδικότητα της περιοχής.

Διαθέτει λαογραφικό μουσείο, το οποίο θεωρείτε ένα από τα καλύτερα του είδους του Πανελλαδικά. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τοπικά γλυκά, όπως μπακλαβά και αμυγδαλωτά, αλλά και τα περίφημα αποξηραμένα σύκα από τον σπουδαίο αγροτικό γυναικείο συνεταιρισμό Κύμης. Ολοκληρώστε την εκδρομή σας με νόστιμους μεζέδες παρέα με ένα ουζάκι.

* Η συνολική απόσταση από το ξενοδοχείο μας είναι 60Km

Καταρράκτες του Δρυμώνα

Ο Δρυμώνας είναι ένα ορεινό χωριό στη Βόρεια Εύβοια σε υψόμετρο 580 µ., που βρίσκεται απέναντι από τη Μονή του Οσίου Δαυίδ, σε απόσταση 1Km, στους πρόποδες του Ξηρού Όρους.

Το όνομα του προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από το πυκνό δάσος δρυών, βαλανιδιών, και πεύκων, που το περιβάλλει, ή από το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην περιοχή κατά τον χειμώνα.

Η διαδρομή ανάμεσα στο κατάμεστο από βλάστηση περιβάλλον είναι απλά μαγευτική. Οι πανέμορφοι αυτοί καταρράκτες βρίσκονται σε υψόμετρο 620 μέτρων, από τον δρόμο που ξεκινά από τις Ροβιές.

Μπορείτε να συνδυάσετε την εκδρομή σας με μια επίσκεψη και στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ αφού βρίσκεται μόλις 4Km από εκεί.

* Η συνολική απόσταση από το ξενοδοχείο μας είναι 109Km

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι του νησιού της Εύβοιας. Είναι χτισμένη στις δυο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου, με το ένα της κομμάτι να είναι την Εύβοια και το άλλο στην Στερεά Ελλάδα.

Στην ηπειρωτική της πλευρά, στο λόφο της Κανήθου, δεσπόζει το Ενετικό Κάστρο του Καράμπαμπα, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε τις πρωινές ώρες και να απολαύστε την πόλη της Χαλκίδας από ψηλά.

Σημείο αναφοράς αποτελεί η Γέφυρα του Ευρίπου η οποία τις βραδινές ώρες «ανοίγει» για να επιτρέψει στα πλοία να περάσουν. Το μοναδικό αυτό φαινόμενο οφείλεται στην αλλαγή της κατεύθυνσης των νερών ανά έξι ώρες, που σημαίνει πως όλα τα πλοιάρια και βάρκες λόγω των ρευμάτων του νερού μπορούν να κινηθούν συγκεκριμένες ώρες. Εντυπωσιακό σκηνικό και σίγουρα δεν αφήνει τους επισκέπτες μας ασυγκίνητους.

Η Χαλκίδα εκτός από τις εντυπωσιακές της γέφυρες διαθέτει και μια μεγάλη αγορά (Αβάντων) την οποία αξίζει κάποιος να επισκεφθεί για να κάνει τα ψώνια ή μια βόλτα, αφού κατά διαστήματα πραγματοποιούνται και διάφορες εκδηλώσεις -φεστιβάλ, όπως για παράδειγμα το street food festival.

Δεν θα μπορούσαμε εννοείτε να παραλείψουμε ότι η Χαλκίδα φημίζεται και για την νυχτερινή της ζωή. Απολαύστε το ποτό σας στην παραλία με θέα τα «τρελά νερά της Χαλκίδας» και συνεχίστε απογειώνοντας την βραδιά σ’ ένα από τα καλοκαιρινά clubs που διαθέτει η πόλη.

* Η συνολική απόσταση από το ξενοδοχείο μας είναι 22Km

Θέλω να κάνω μια κράτηση
από έως για και